بوعلی سینا

ساخت وبلاگ

بسم الله الرحمن الرحيم

پورسینا یا ابن سینا حسین پسر عبدالله زادهٔ ۳۵۹ ه. ش در بخارا -درگذشت ۲ تیر ۴۱۶ در همدان، ۹۸۰-۱۰۳۷ میلادی، دانشمند و پزشک و فیلسوف بود. نام او را پور سینا، ابوعلی سیناbalkhi، و ابن سینا گفته‌اند. در برخی منابع نام کامل او با ذکر القاب چنین آمده: حجةالحق شرف‌الملک شیخ الرئیس ابو علی حسین بن عبدالله بن حسن ابن علی بن سینا البخاری. وی صاحب تألیفات بسیاری است و مهم‌ترین کتاب‌های او عبارت‌اند از شفا در فلسفه و منطق، و قانون در طب در پزشکی.

زندگی:

پورسینا در روستای افشانه نزدیک بخارا(در ازبکستان کنونی) متولد شد. زبان مادری اش فارسی بود. پدرش از صاحبمنصبان در حکومت سامانی بود و وی را به مدرسه بخارا فرستاد تا در آنجا به خوبی تحصیل کند. پدر و برادر پورسینا مجذوب تبلیغات اسماعیلیه شده بودند، اما پورسینا از آن دو تبعیت نکرد. وی حافظه و هوشی خارق العاده داشت. به طوری که در ۱۴ سالگی از معلمان خود پیشی گرفت.او علم منطق را از استادش ناتیلی آموخت. او کسی را نداشت که از وی علوم طبیعی یا داروسازی را فرا بگیرد و پزشکان مشهور از دستورالعملهای او تبعیت می‌کردند. البته وی در فراگیری علم ماوراءالطبیعه ارسطو دچار مشکل شد که تنها به کمک تفسیر فارابی توانست آن را بفهمد. او امیر خراسان را از یک بیماری سخت نجات داد. امیر خراسان در ازای این کار اجازه داد که پورسینا از کتابخانه باشکوه مخصوص شاهزادگان سامانی استفاده کند. در سن ۱۸ سالگی، پورسینا بر تمام علومی که بعدها شناخته شدند، تسلط یافت. پیشرفتهای بعدی وی، مرهون استدلالهای شخصی وی بود.

اخلاق:

پورسینا از حیث نیروی جسمانی، مردی نیرومند بود و به همین خاطر از کار کردن احساس خستگی نمی‌کرد. او با داشتن این نیروی فراوان جسمی می‌توانست از پس کار وزارت فرمانروایان برآید و همیشه چه در سفر و چه در نبرد همراه آنان باشد و علاوه بر این به کار دانش و نوشتن نیز بپردازد. می‌گویند که او شبها تا دیرگاه به نوشتن کتاب و رساله می‌پرداخت و در این کار افراط می‌کرد. پورسینا از لحاظ نیروی ذهنی و تفکر نیز بسیار نیرومند بود. اینکه او در هجده سالگی توانست تمامی دانش‌های زمان خود را فراگیرد خود نشانگر نیروی ذهنی اوست.

 

شاگردان پورسینا:

1. ابوالحسن بهمنیار بن مرزبان  2.ابوعبیدالله عبدالواحد بن محمد جوزجانی   3.ابوعبدالله محمد بن احمد المعصومی  4.شیخ علی نسائی خراسانی 

 

 

آثار:

1.فلسفه:(1. شفا2.نجات3.الاشارات و التنبیهات و...)  2.ریاضیات:(1. زاویه 2.اقلیدس 3.الارتماطیقی و..)  3.طبیعی:(. ابطال احکام النجوم2.الاجرام العلویة واسباب البرق والرعد و...)  4.پزشکی:( قانون:1.الادویة القلبیه2.دفع المضار الکلیه عن الابدان الانسانیه3.قولنج و..)   5.علوم غریبه(شامل شرح نیرنجات، طلسمات و..)  6.موسیقی 7.اشعار

روز پزشک:

۱ شهریور، همزمان با زادروز او در ایران روز پزشک است.

وفات:

وي در سال 58 سالگي در اثر بيماري وفات يافت و در همدان به خاك سپرده شد.

+ نوشته شده در  سه شنبه سی ام خرداد ۱۳۹۶ساعت 6:26  توسط مجيد سوداگر  | 
شهید چمران...
ما را در سایت شهید چمران دنبال می کنید

برچسب : بوعلی,سینا, نویسنده : afsarsoftwar بازدید : 63 تاريخ : يکشنبه 29 مرداد 1396 ساعت: 16:30